koken met Lieve

Zomers slaatje met gegrilde kip

’t Is warm hé mensen? Ik weet niet hoe dat met u zit, maar van koken krijg ik het nog warmer. En van eten ook. Maar eten moet, en is lekker, dus dat blijven we gewoon doen. Het mag alleen nu en dan eens iets frissers zijn. Dit slaatje bijvoorbeeld. Het receptje komt van Smulweb en ik heb het een beetje aangepast. Het lijkt een beetje op een caesar salad met kip, maar anders. Hoewel ik deze ook nog eens wil maken en vermoed dat ze nog lekkerder zal zijn.

Nodig:

300g kipfilet van goeie kwaliteit, 100g oude kaas (Old Amsterdam is super), een zakje sla, 2 zoetzure appeltjes, 2el azijn, 2tl mosterd, 2el zonnebloemolie, 1tl suiker, 60g pijnboompitjes, sap van een halve citroen, 1 teentje knoflook geperst, peper en zout

To do:

Maak een dressing met de olie, azijn, mosterd, suiker, look, peper en zout.

Snij de kaas in kleine blokjes.

Snij de appels in kleine blokjes en doe er het citroensap over.

Kleur de pijnboompitjes even op een droge, hete pan.

Bestrijk de kip met olijfolie en kruid met peper, zout en eventueel een beetje kippenkruiden. Grill of bak ze krokant en gaar. Snij daarna in reepjes.

Doe de sla in een kom samen met de kaas, appels, de pijnboompitjes en de kip. Overgiet met de dressing en hussel alles door mekaar.

Eet met vers stokbrood. Smakelijk!

2 Reacties