koken met Lieve

Eitjes in zalmsaus

Dit heb ik ooit wel al eens gepost op kokeneten, maar het mag hier nog eens herhaald worden wegens lekker. (En wegens de dood van kokeneten, snif). Het klinkt misschien allemaal een beetje raar, maar ’t is echt een heel goeie combinatie. De foto is niet super geslaagd (dat zijn ze nooit waarschijnlijk, maar allez kom) en ik zat er al met mijn vork in te porren, maar het geeft toch een idee. Bovendien een zeer gemakkelijk gerechtje met dingen die je vlot in huis kan halen en houden, en goedkoop en al, allez, maken dus die handel.

Nodig voor 2 à 3 personen:

– een blikje zalm in eigen nat

– een klein blikje champignons (liefst in 1 stuk)

– een handvol garnalen (bv. doosje van 100g)

– 3 eieren

– boter en bloem (van elk 2 à 3 soeplepels)

– een visbouillonblokje opgelost in redelijk wat water

– melk

– klein beetje tomatenconcentraat

En hup…

– kook de eieren halfzacht (een minuutje of 8 )

– laat ze afkoelen, pel en halveer ze

– leg deze halve eitjes in een grote lage ovenschotel

– verspreid daartussen de champignons

– open het blik zalm en bewaar het vocht

– trek de zalm in hapklare stukken en leg ze ook in de schotel

– strooi de garnalen over dit alles

– maak roux: boter smelten, bloem erbij, mengen met garde, even laten bakken

– vocht om aan te lengen: de visbouillon, het vocht van de zalm en melk

– goed blijven roeren om klontjes te vermijden, vocht beetje bij beetje toevoegen

– proef en werk de saus af naar smaak (peper, zout, nootmuskaat)

– voeg een beetje tomatenconcentraat toe voor een lichtroze kleur (voor de show)

Dit alles mag daarop in de oven op 180 graden, tot het broebelt en een bruin kleurtje krijgt bovenaan.

Wat zachte puree daarbij, en meer moet dat echt niet zijn. Smakelijk!

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *