koken met Lieve

Eitjes in zalmsaus

Dit heb ik ooit wel al eens gepost op kokeneten, maar het mag hier nog eens herhaald worden wegens lekker. (En wegens de dood van kokeneten, snif). Het klinkt misschien allemaal een beetje raar, maar ’t is echt een heel goeie combinatie. De foto is niet super geslaagd (dat zijn ze nooit waarschijnlijk, maar allez kom) en ik zat er al met mijn vork in te porren, maar het geeft toch een idee. Bovendien een zeer gemakkelijk gerechtje met dingen die je vlot in huis kan halen en houden, en goedkoop en al, allez, maken dus die handel.

Nodig voor 2 à 3 personen:

– een blikje zalm in eigen nat

– een klein blikje champignons (liefst in 1 stuk)

– een handvol garnalen (bv. doosje van 100g)

– 3 eieren

– boter en bloem (van elk 2 à 3 soeplepels)

– een visbouillonblokje opgelost in redelijk wat water

– melk

– klein beetje tomatenconcentraat

En hup…

– kook de eieren halfzacht (een minuutje of 8 )

– laat ze afkoelen, pel en halveer ze

– leg deze halve eitjes in een grote lage ovenschotel

– verspreid daartussen de champignons

– open het blik zalm en bewaar het vocht

– trek de zalm in hapklare stukken en leg ze ook in de schotel

– strooi de garnalen over dit alles

– maak roux: boter smelten, bloem erbij, mengen met garde, even laten bakken

– vocht om aan te lengen: de visbouillon, het vocht van de zalm en melk

– goed blijven roeren om klontjes te vermijden, vocht beetje bij beetje toevoegen

– proef en werk de saus af naar smaak (peper, zout, nootmuskaat)

– voeg een beetje tomatenconcentraat toe voor een lichtroze kleur (voor de show)

Dit alles mag daarop in de oven op 180 graden, tot het broebelt en een bruin kleurtje krijgt bovenaan.

Wat zachte puree daarbij, en meer moet dat echt niet zijn. Smakelijk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Tweets that mention In a manner of speaking » Blog Archive » Eitjes in zalmsaus -- Topsy.com mei 12, 2010 at 5:48 pm

    […] This post was mentioned on Twitter by Lieve Berckmoes. Lieve Berckmoes said: @ntone Trouwens, waart gij in de tijd geen fan van mijn eitjes in zalmsaus? http://ninfita.mine.nu:8888/?p=557 😉 […]

  • Reply In a manner of speaking » Blog Archive » Weekmenu 16/4 – 22/4 april 17, 2011 at 9:20 am

    […] Eitjes in zalmsaus met […]

  • Reply In a manner of speaking » Blog Archive » Week 14/1 – 20/1 januari 14, 2012 at 12:25 pm

    […] Eitjes in zalmsaus met […]

  • Leave a Reply