le nouveau bébé est arrivé

30+

En wat geeft dat?

  • We zitten met een draaiertje. Op 27 weken bleek Abdurahmaan plots in stuit te liggen, en aangezien ik nog steeds niet comfortabel op een stoel of in een zetel kan zitten, is dat volgens mij nog steeds zo. Een hoofdje onder de ribben, het is minder aangenaam dan een poepke. Wel goed om uw rug recht te leren houden, dat wel. Hoe dat kind daar voor de rest rondhangt, het is me een compleet raadsel. Ik voel overal wel iets en ben niet zo’n moeder die perfect kan lokaliseren welk handje in welk orgaan port (ge leest toch soms wat op het interweb hoor…), en Google helpt me ook al niet verder. Hopelijk heeft het toch echt maar 2 armpjes en 2 beentjes, want soms lijken het er veel meer. Stel u voor zeg!
  • Ik heb van de bewegingen net zoals vorige keer verder geen pijn of last dus het kind mag er best op rond wroetelen. Behalve ’s nachts, want de insomnia die hier wat rond begint te heersen ben ik allerminst gewend en is allerminst aangenaam. Het feit dat ik nog absurd veel keer meer moet plassen dan vorige keer helpt daar niet bij, dus er ligt zeker en vast ook iets op mijn blaas te duwen (nog wat armen of benen, ongetwijfeld). Denk: plassen, rechtstaan en eigenlijk terug moeten plassen. Beetje zoals een blaasontsteking maar dan zonder blaasontsteking. Geen pretje als ge al een licht obsessieve geest hebt.
  • Het blijkt een must zo’n stuitligging kei-erg te vinden en hartstochtelijk te verlangen naar een nieuwe draaiing, maar ik vind dat nogal dubbel. De natuurlijke bevalling is mij vorige keer immers niet geweldig bevallen (haha!) en liep ook nogal grondig fout. Ik weet dat ik het niet mag zeggen, maar zo’n ‘veilige uithaling’ zonder bijna-dood kindje lijkt daardoor soms toch wel een beetje aantrekkelijk. Ik hoor u dames-met-een-keizersnede-achter-de-rug al steigeren maar geloof me, ik weet dat dat ook absoluut geen lachertje is. Ik laat het maar gewoon aan Abdurahmaan over denk ik, we zien wel waar dat heen gaat…
  • Buikkindjes brengen soms vreemde cadeautjes met zich mee, en zoals u kan volgen op de foto’s kreeg ik van Abdurahmaan gratis krullen cadeau. Ik krijg bijna meer de vraag of ik een permanent heb laten zetten dan voor wanneer het is. Maar neen dus, geen permanent. En hoewel het nu ook weer geen Hollywoodkrullen zijn, mag het van mij eigenlijk best wel zo blijven. Liever dit dan het kapotte, droge en onhandelbare stro dat ik van kind 1 cadeau had gekregen. Goeie punten voor kind 2!
  • Ik vond de buik tot nu toe best bescheiden, maar op de laatste foto is die toch wat groter dan in mijn beleving. De laatste spurt is ingezet. En dat dat rap gaat, jongens… Pfoe.

24 weken
Photobucket

26 weken
Photobucket

28 weken
Photobucket

30 weken
Photobucket

Reacties uitgeschakeld voor 30+