de hulplijn,  Hummeltje

Sessie 1 – draagsystemen

Dat ik mijn eerste grote flater begaan heb door een park met een bedje te verwarren, dat weze duidelijk. It can only get better, toch? Of niet, maar ik vind het niet zo erg om een beetje af te gaan. Als het ons vooruit kan helpen, en misschien andere lezeresjes ook blijkbaar, dan graag.

Zodus. Een eerste kwestie. Door wat in blogland te vertoeven, ben ik helemaal gewonnen voor het draagdoekengebeuren. Het lijkt mij een intieme manier om momenten met je kindje door te brengen, en heel knus en geruststellend voor de baby in kwestie. Tenzij Hummel daar anders over denkt natuurlijk, want ik weet dat er kindjes zijn die er niets aan vinden, maar het lijkt me toch echt het proberen waard. Ik zie mij al koken en wandelen met een kleinen aan mij hangen, hoe cool is dat? Al zal er in het begin van die activiteiten misschien nog niet veel in huis komen, maar kom. Ik ga mijn eigen romantische illusies nog even laten bestaan.

Draagsystemen dus. Ik vang hier en daar wel wat op.

– De Beco Butterfly: Ja, daar niets over horen terwijl je in blogland rondhangt, dat is natuurlijk onmogelijk. De meeste mensen lijken toch voorstander. Ik denk (spreek mij tegen hé!) dat dit niet direct voor hele kleintjes bestemd is, maar anderzijds wel weer redelijk lang meegaat? Het lijkt me ook iets dat wel geschikt is om uitstapjes mee te doen, bijvoorbeeld? Dit is iets wat ik gezien de vele positieve reacties toch zou overwegen aan te kopen… ’t Is niet goedkoop, maar me dunkt dat heel dat babygedoe ons sowieso tamelijk wat centen gaat kosten, als ik zo eens rond kijk.

– De tricot slen: wel voor hele kleintjes? Misschien meer voor binnenshuis? Ook iets dat ik wel zou willen eigenlijk. Om dezelfde reden: iedereen lijkt er nogal unaniem content over te zijn. En, laat ik het maar toegeven, ik zou het ook wel ontzettend cute vinden om mijn lief van 1.93m te zien lopen met een draagdoek met een borelingske in. Als ik hem tegen dan nog wil afgeven natuurlijk. (De draagdoek, en Hummel zelf).

Dan heb ik ook nog dingen horen waaien als Mei Tai en Ring Sling en dergelijke, maar daar heb ik me nog niet in verdiept. Alle mogelijke tips, ervaringen… zijn welkom.

Ook nog: hebben jullie dit zelf geleerd, of 1 of andere workshop gevolgd? Ik krijg normaal gezien kiekenvel van het woord ‘workshop’, maar in dit geval zou ik misschien toch graag zeker zijn dat ik het kind er niet ga laten uit donderen omdat ik niet goed weet hoe ik dat spel moet knopen.

Reacties uitgeschakeld voor Sessie 1 – draagsystemen