de hulplijn,  Hummeltje

Sessie 1 – draagsystemen

Dat ik mijn eerste grote flater begaan heb door een park met een bedje te verwarren, dat weze duidelijk. It can only get better, toch? Of niet, maar ik vind het niet zo erg om een beetje af te gaan. Als het ons vooruit kan helpen, en misschien andere lezeresjes ook blijkbaar, dan graag.

Zodus. Een eerste kwestie. Door wat in blogland te vertoeven, ben ik helemaal gewonnen voor het draagdoekengebeuren. Het lijkt mij een intieme manier om momenten met je kindje door te brengen, en heel knus en geruststellend voor de baby in kwestie. Tenzij Hummel daar anders over denkt natuurlijk, want ik weet dat er kindjes zijn die er niets aan vinden, maar het lijkt me toch echt het proberen waard. Ik zie mij al koken en wandelen met een kleinen aan mij hangen, hoe cool is dat? Al zal er in het begin van die activiteiten misschien nog niet veel in huis komen, maar kom. Ik ga mijn eigen romantische illusies nog even laten bestaan.

Draagsystemen dus. Ik vang hier en daar wel wat op.

– De Beco Butterfly: Ja, daar niets over horen terwijl je in blogland rondhangt, dat is natuurlijk onmogelijk. De meeste mensen lijken toch voorstander. Ik denk (spreek mij tegen hé!) dat dit niet direct voor hele kleintjes bestemd is, maar anderzijds wel weer redelijk lang meegaat? Het lijkt me ook iets dat wel geschikt is om uitstapjes mee te doen, bijvoorbeeld? Dit is iets wat ik gezien de vele positieve reacties toch zou overwegen aan te kopen… ’t Is niet goedkoop, maar me dunkt dat heel dat babygedoe ons sowieso tamelijk wat centen gaat kosten, als ik zo eens rond kijk.

– De tricot slen: wel voor hele kleintjes? Misschien meer voor binnenshuis? Ook iets dat ik wel zou willen eigenlijk. Om dezelfde reden: iedereen lijkt er nogal unaniem content over te zijn. En, laat ik het maar toegeven, ik zou het ook wel ontzettend cute vinden om mijn lief van 1.93m te zien lopen met een draagdoek met een borelingske in. Als ik hem tegen dan nog wil afgeven natuurlijk. (De draagdoek, en Hummel zelf).

Dan heb ik ook nog dingen horen waaien als Mei Tai en Ring Sling en dergelijke, maar daar heb ik me nog niet in verdiept. Alle mogelijke tips, ervaringen… zijn welkom.

Ook nog: hebben jullie dit zelf geleerd, of 1 of andere workshop gevolgd? Ik krijg normaal gezien kiekenvel van het woord ‘workshop’, maar in dit geval zou ik misschien toch graag zeker zijn dat ik het kind er niet ga laten uit donderen omdat ik niet goed weet hoe ik dat spel moet knopen.

11 reacties

 • Tamara

  Ik gebruik de Tricot Slen inderdaad voor pasgeboren boelekes. Maar Nora heeft er op haar 10 maanden ook nog ingehangen (met gezichtje naar voor). Vond ze ook geweldig. Toen hadden we namelijk nog geen Beco.

  En ja, zoals je wel al weet, ben ik ook grote fan van de Beco. Onlangs nog eens door de foto’s gesnuisterd en Marie zat er zelfs van haar 3 maanden al in. Maar dat was omdat het warm was (en de Beco is ‘koeler’ dan de Slen) en omdat de Beco makkelijker aan en uit te doen is wat soms praktischer is.
  Maar mijn ervaring is toch dat ze het comfortabelste in de Beco zitten als ze wat ouder zijn, vanaf 7 a 8 maand of zo. En je kan hem lang gebruiken! Nora is 3,5 j, nogal stevig gebouwd (15,5 kg) en zit er soms nog in. En vindt het heerlijk: kan ze veel meer rondkijken dan laag in de buggy. En Marie zit er heel regelmatig in, als we Nora van school halen bvb.

  Ik heb ook een Ring Sling maar die heb ik niet zo vaak gebruikt. Wel handig dat je je kind er heel snel insteekt en je handen vrij hebt. Ik weet eigenlijk niet waarom ik hem niet vaak gebruikte, wslk omdat ik er gewoon niet aan dacht…

  En leve de geboortelijst he! Dan voel je dat niet echt als iets duur is 😉

  Kwestie van aanleren, ik heb geen workshops gevolgd. De Tricot Slen is in begin heel verwarrend en moeilijk en een gedoe, maar echt: oefening baart kunst! Handleiding goed analyseren, memoriseren en oefenen! Misschien niet meteen met je hummeltje, maar met een pop of een knuffelbeer of zo 🙂
  Bij mijn Beco zat er een instructieboekje en -dvd bij, ook heel handig.

 • Sara

  Ik vind de Tricot Slen en de Beco echt een must! De Slen gebruik ik idd vooral binnenshuis, de Beco buitenshuis. De Slen gebruikte ik vanaf dag 1. Ik was vrij snel weg met het systeem. Maar Maarten snapt er nog altijd niks van en weigert hem dan ook te gebruiken. De Beco vind ik heel gemakkelijk. Ik had hem vanaf dat Pia 10-11 weken was. En dat ging meteen goed!

 • Saar

  Ik heb een tricot slen, een ring sling en een beco.
  Voor de tricot slen vind ik een absolute must have. Eens ge wijs geraakt zijt uit dat knopen is er niets meer aan. Enige minpuntje dat ik kan bedenken is dat het in de zomer wel zweten is met al die lagen stof en dat kind tegen je geplakt, maar gij krijgt uw kleintje in september dus kein problem.
  Ring sling vond ik handig om je baby rap in te zwieren, maar enkel als ze nog klein zijn en niet teveel wegen want anders is dat toch maar zwaar op je ene schouder.
  De beco vind ik ook wel praktisch, maar wij hebben hem pas gekocht toen Titus al een maand of 7/8 was. Eens hij wat ouder was wilde hij er niet meer zo graag in zitten en woog zo een dikke 10kg op uwe rug toch ook wel serieus door.
  Ik zou enkel starten met een tricot slen en afwachten of jij en baby draagfanaten worden.
  Ik heb trouwens wel een workshop gevolgd (via doekentheek), maar echt nodig is dat niet echt vind ik. Ge kunt trouwens ook allerlei demonstratiefilmpjes vinden op you tube.

 • Evy

  Hier hebben we enkel een slen. Ik kijk er al naar uit om die weer te gebruiken. Ja, het is een gedoe in het begin en ja, ook ik heb staan sukkelen op de parking van de supermarkt met 10 km stof op de grond en zien dat dat niet in de plassen terechtkomt, maar eens je het systeem doorhebt, is er niets meer aan. Oefening baart kunst!Tom vindt het een heel gedoe, hij deed hem dan ook nooit alleen aan. Ik hielp hem, nadat er gevochten was om wie die baby nu zou dragen 😉
  Andere draagsystemen hebben wij niet gebruikt, Milan liep als hij een jaar oud was, dus voor korte afstanden ging zijn voorkeur naar zelf stappen en voor langere afstanden hadden we een buggy. Ik heb inderdaad wel een beetje schrik voor de warmte, deze keer. Milan is in januari geboren, de slen was een extra truitje voor hem en voor mij. Bubbles wordt begin juli verwacht. Waarschijnlijk hele andere temperaturen…

 • moeferkoe

  Ik heb enkel een tricot-slen, en er zat een boekje bij met een gebruiksaanwijzing (maar dat ben ik intussen kwijt, dus binnen een week of 6 zal er wellicht een oproep op mijn blog staan :D). Ik vond dat ideaal om mee naar de supermarkt te gaan (handenvrij moederen en winkelen tergelijkertijd), ik deed hem wel al thuis aan, want het ding is onhandig lang, en ik vond dat nogal vuil om dat buiten aan te doen.

 • isabel

  De tricot slen was hier ook de absolute top! Niks te park of bedje, E. sliep enkel en alleen in zijn doek (reflux en allergie waren de grote boosdoeners). Vanaf vijf maanden is zijn tweede thuis de ergo carriër, als je het mij vraagt identiek aan de beco, alleen was de ergo carrier hier in de winkel te krijgen (en uit te proberen) en de beco kon ik enkel op het internet vinden. Maar schijnbaar zijn ze allebei te vergelijken. Momenteel heb ik een Kubeba te leen, en ik ben er ook héél tevreden van. De babybjorn stond hier voor mama en baby gelijk aan pure horror, maar ik heb ook wel al positieve reacties erover gehoord…
  Maar voor zo’n kersverse mini: absoluut de Tricot slen!!!!! (en laat je niet afschrikken door het omdoen, ik heb de eerste dag zitten sukkelen, maar daarna ging het als vanzelf!)

  Succes 😉

 • Nike

  Veel heb ik hier niet meer aan toe te voegen. Ik sluit me volledig aan bij Saar. Een Beco hebben wij wel niet, vond ik nogal kostelijk. We hebben wel een mei tai, maar dat zou ik niet aanraden. Tristan heeft er nooit echt graag in gezeten. Wel makkelijk om te knopen en vééél minder warm dan de tricot slen, maar niet voor hele kleintjes.

  Ik vond de workshop wel eens interessant, maar ik ben ook de handigste niet… Hoe je zo’n meterslange doek moet knopen, zie ik liever eens in ’t echt dan het te moeten bestuderen in een handleidingske. Maar het lijkt me dat je hier al genoeg dames kent die het je eens kunnen voordoen.

 • Katleen

  Ik moet je duidelijk niet meer overtuigen om de tricot slen te nemen, dat hebben de dames hierboven al uitvoerig gedaan.
  Ik heb ook een ringsling. Is gemakkelijk om je kindje er snel in te zetten, maar dat is na korte tijd voor mij te pijnlijk. Al dat gewicht op 1 schouder is niet te houden.
  En ik heb ook een mei tai. Speciaal gekocht om naar Thailand te gaan omdat de tricot slen te veel stof is en te warm dus. En ik ben daar zeer tevreden over. Is iets moeilijker om aan te doen en niet echt geschikt voor pasgeboren kindjes, maar ik heb zo goed als geen rug- of schouderpijn met de mei tai. De banden zijn lekker breed over uw schouders en de poep van de baby wordt zeer goed ondersteund. Ik ben dus ook fan van de mei tai.
  Beco heb ik niet, aangezien Lief mij zou killen als ik nog een draagdoek koop…

 • jessie

  ik snap zelfs niet hoe mensen het doen zonder Tricot Slen! De ultieme, altijd prijs, redder in nood! Zeker doen en u niet laten afschrikken! En workshop??? Vraag gewoon dat ze het u eens demonstreren in de winkel waar je hem haalt! Mensen die hem verkopen krijgen dat super handig met goeie tips uitgelegd van de vertegenwoordiger! Heb zelf nog in zo’n winkel gewerkt en ik demonstreerde dat super véél én door die tips van de vertegenwoordigster heb ik het zelfs nooit moeilijk gevonden! Gewoon kwestie van effe vertrouwen in die lange doek en uw kunnen te krijgen!

  En de Beco tjach….I’m waiting!!!!!

 • Roos

  Ik zou er wel ni mee koken (of strijken). Ietsiepietsie te gevaarlijk.
  Ne workshop is erg leuk. Ge moet maar eens googlen naar Eva van de doekentheek. Die weet er echt alles van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *