de hulplijn,  Nino

Vraagstjen

Aangezien er hier toch wel wat moedertjes lezen denk ik, ook maar even de vraag.

Zijn hier ervaringsdeskundigen betreffende baby’s van pakweg 7 maanden die nog zeker om de 2u nachtvoeding vragen? Zoja, kunt u mij hoop geven dat dit ooit voorbij gaat? Ik ben gelijk een beetje moe, zo.

(Wie weet waar ik die optie moet uitvinken bij de bestelling van toekomstige exemplaren, mag dat ook meedelen.)


5 reacties

 • Ine

  Hmm, drinkt hij tijdens de dag ook zo vaak? Anders gewoon vanaf 17/18 uur heel vaak aanleggen zodat je hem eigenlijk voltankt. En dan tegen 22uur in bed leggen… (uiteraard gebruik je de uren die je gewoon bent)
  Mijn zoontje is nog niet zo oud maar ik kreeg de tip ook van iemand en het werk wel. Het heeft wel eventjes nodig maar jah 🙂 Of ergens tijdens de dag regelmatig wat proberen af te kolven, dat bijeen voegen en ’s avonds na de borstvoeding en vlak voor bedtijd al die beetjes geven in een flesje. Dat wil ook al eens helpen. Je kan die melk dan ook eventueel wat indikken…
  En voor bedtijd een flesje poedermelk helpt ook, dan zijn ze meer voldaan. Maar ik ben daar zelf geen voorstander van dus eigenlijk hoor ik u dat niet aan te raden :p

  Hoe zit het met de rest van zijn voedingen?

 • Lies

  Bij K&G vertelden ze me indertijd dat een baby een vaste hoeveelheid zal vragen per dag. En als hij dat eenmaal heeft gekregen, zal hij geen honger meer hebben. Dus hoe meer hij overdag drinkt, hoe minder ’s nachts.
  Nu ja, dat is theorie natuurlijk, en ik kan u vooral ook géén ervaringsadvies bieden… Maar ik leef met u mee, is dat ook al iets?
  Oh en Lien is vreet content van de nachtmelk van Nutrilon, die donkerblauwe. Sien slaapt sindsdien door. Fien krijgt daar verstopping van, maar misschien is het het proberen waard?

 • Evalou

  Wat lies zegt, die tip kreeg ik ook van K&G + kinderarts en het werkt. Hoe meer ze overdag drinken, hoe beter ze de nacht kunnen doorsteken. Succes ermee, ik heb zoveel compassie met jou..

 • Mandy

  Ik geef geen borstvoeding en was gezegend met een kind dat meteen om de vier kwam voor te eten. Maar ook wij hebben lukas laten doorslapen door twee voedingen kort achtereen te geven.. Binnen de week sliep hij door! Misschien toch eens proberen! Alvast veel sterkte en mijn eindeloos respect voor het doorzettingsvermogen!

 • madam arabelle

  Och ik heb borstvoeding gegeven tot hij elf maand was. Hij drnk toen gemiddelde vier keer per nacht. Manlief heeft hem den eens een fles gegeven en hij sliep ineens een hele nacht. Dus bouwde ik de bv af. Hij is intussen 18 maand en wordt nog steeds twee keer wakker per nacht om een volledige fles leeg te toeteren. Ik heb de hoop opgegeven en wacht nu gewoon tot hij oud genoeg is om een boterhammeke en een glas melk naast zijn beddeke te kunnen zetten. Maar anyway. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *