Weekmenu

Weekmenu 2/4 – 8/4

Bij het typen van de weekplanning dacht ik ‘Hé, van dat kalkoendingske uit het Colruytboek zou ik best nog eens een recept kunnen posten’. Waarna ik het toch maar even op Google intikte en mij alweer iemand blijkt voor te zijn geweest. U ziet, het is geen kwade wil van mij, maar dubbel werk leveren is ook maar zinloos niet waar. Volgende keer beter dan maar.

De verse spinaziepuree van Meus is zoveel keer lekkerder dan een spinaziepuree met diepvriesspul, dat ik het niet meer over mijn hart krijg om dat laatste nog te gebruiken daarvoor. We eten er wel saus bij uit een pakje, om het evenwicht wat te behouden qua te leveren inspanningen, maar vooral omdat ik nog maar zelden een zelfgemaakt sausje lekkerder heb gevonden dan dat. (Kijkt Knorr, gratis reclame! Schenkingen zijn welkom.) De andere varianten heb ik nog niet geprobeerd en ik ambieer dat ook niet, maar die voor vis: een aanrader. Gooi daar wat garnaaltjes in en het resultaat is super.

Voor zaterdag staat er traditioneel stoofvlees op het menu. (Ik ben nu trouwens echt wel de stoofvleesreceptenexpert geworden, met al die vergelijkende studies. Indien interesse in de resultaten, geef een gilletje.) Tenzij ze dat echt menen van dat geweldig schoon weer… Durven we dan al denken aan zonnige barbeques, of ben ik nu te optimistisch?

  • Zaterdag: Stoofvlees Meus met verse frietjes en rauwkost
  • Zondag: Afhaal
  • Maandag: Kalkoenfilets op Hawaiaanse wijze (uit Colruyt 1 dus) met rijst (eerst wat bakken in olie, nadien bouillon er op en evt kruidentuiltje toevoegen -> duizend keer lekkerder dan koken in gewoon water) en eventueel nog wat rauwkost
  • Dinsdag: Stoofpotje van kip en oude Geuze met gekookte patatjes en sla
  • Woensdag: Vervolg gisteren
  • Donderdag: Gebakken zalmfilet van de markt met verse spinaziepuree en garnaalsausje
  • Vrijdag: Kippenworst met verse appelmoes en puree

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *