Hummeltje,  overpeinzingen

Bewust en ontspannen moeder worden

*zen*

“Maak het gezellig en sfeervol, met wat kaarsen, een lekkere geur, rustige muziek. Jij gaat omgekeerd op een stoel zitten. Je partner ademt enkele keren rustig en diep, hij bewondert zijn mooie vrouw en blaast zijn liefde voor jou in zijn handen.”

“Vertel je kind dat je baarmoeder een veilige plek voor hem is. Stuur je kind vriendelijke gevoelens en gedachten (bijvoorbeeld ‘Ik hou van jou’).”

“Ga tijdens een rustmoment in gedachten langs de verschillende delen van je lichaam en glimlach ernaar (ga bijvoorbeeld met je aandacht eerst naar je grote teen, dan naar de tenen ernaast, je voetzool… en lach zo je hele lichaam toe).”

“Hou van jezelf, helemaal zoals je nu bent. Je hoeft geen voorwaarden te koppelen aan liefde voor jezelf of jezelf te vergelijken met andere vrouwen. Je bent uniek in schoonheid. Je stralende liefde maakt jezelf en je wereld prachtig”.

“Dank voor de zon, de regen, de vogel en het gras. Dank voor dit prachtige land.”

Ik vind dat een geweldig idee, zo’n zwangerschapsdagboek, maar dit specifiek heeft voor ons net iets teveel Ingeborg-gehalte. En ik vond ze in de tijd van Schuif af geweldig, maar nu gruwel ik er een klein beetje van (sorry, zus). Nee, Ingeborg Sergeant is mijn zus niet. Maar mijn zus heet wel Ingeborg. En ze is fan van Ingeborg. Als ge nog kunt volgen. Niets daartegen, maar mijn ding is het niet. Toen ik mijn lief trouwens zei dat hij zijn mooie vrouw moest bewonderen en vervolgens liefde door zijn handen moest blazen, volgde hier een gezamenlijke slappelachbui. Om maar te zeggen.

Bent u zwanger of van plan het gauw te worden en bent u spiritueler aangelegd dan ons, ik doe er graag iemand een plezier mee!

Reacties uitgeschakeld voor Bewust en ontspannen moeder worden