de hulplijn,  Hummeltje

Sessie 2 – over buiken en gewichten

Ik zou eigenlijk beter bij het begin beginnen, nietwaar. Hummel is immers nog maar een centimetertje of 7, dus die zou ik voorlopig niet echt terug vinden in een draagdoek.

Vandaag bereiken wij hier mijlpaal 1, het einde van het eerste trimester ofte 13 weken. Er zit met andere woorden al 1/3 van de zwangerschap op. Een nogal vreemd en abstract derde, moet ik bekennen. Een derde waarin je niets ziet vanbuiten, en niets voelt vanbinnen. Door het ontbreken van andere symptomen is er dan ook eigenlijk quasi niets dat mij er op wijst dat ik zwanger ben. Daardoor voelt het soms toch nog allemaal een beetje apart. Dan denk ik: “Mor allez, ik zit dat daar allemaal op dienen blog te schrijven, is het wel echt?”. Soms leg ik mijn hand op mijn buik en tracht ik te bevatten dat er enkele centimeters daarvan verwijderd een ieniemienie-beebietje zit. Voorlopig wil dat nog niet zo lukken, maar de echo’s bewijzen gelukkig dat het wel zo is.

Eerlijk gezegd kijk ik best wel uit naar wat meer activiteit. Ik weet dat het – zeker bij een eerste zwangerschap – heel erg normaal is dat er nu nog niet veel te zien en te beleven valt. Op het interweb lees je zo wel eens over vrouwen die hun embryo bij 10-12 weken al voelen bewegen, maar ik vrees dat die eerder niet zo goed vertrouwd zijn met de activiteiten van hun spijsverteringssysteem. Peis ik persoonlijk hé, maar wie ben ik natuurlijk. Nu pas op: Hummel die ploetert en dobbert al lustig rond hoor, maar is natuurlijk nog veel te klein om daarmede deiningen te veroorzaken die ik zou kunnen voelen. Daarop moet ik toch echt nog wel een aantal weken wachten. Dju, dat betekent geduld hebben dus. Weeral, tss.

Gewicht is er nog niet bijgekomen. Of er al buikvorming is, dat is een moeilijkere vraag. Ik ben dan wel slank, maar een wasbordje heb ik nooit gehad. Eerder een – euh – bescheiden rolletje. Naarmate de dag vordert wordt dat rolletje meer naar voren geduwd, maar daaruit kunnen we afleiden dat voornamelijk mijn darmen hiervoor verantwoordelijk zijn, en nog niet zozeer Hummel en zijn habitat (al zorgen die daar onrechtstreeks natuurlijk wel voor door alles in mijn buik te herorganiseren).

Zodus, om maar met de onbeleefde deur in huis te vallen, vroeg ik me af hoe dat bij jullie zat met die buiken en gewichten. Wanneer zijn ze verschenen, in welke getalen, enzoverderenzovoort?

Reacties uitgeschakeld voor Sessie 2 – over buiken en gewichten