Uncategorized

Nino

Geboren op 2/9/2010, 2.535 kg, 47 cm.
Photobucket
Na een droom van een zwangerschap helaas een flinke anticlimax… Nino bleek het geboren worden niet zo fijn te vinden en was flink overstuur. Hij verhuisde naar neo. Het ging een dag best goed: wij mochten hem vasthouden en zelfs voeden, tot gisteren extra problemen de kop opstaken. Een transport naar de intensieve neonato van het Uz werd georganiseerd. Ik verhuisde mee en raakte daarmee mijn laatste beetje houvast kwijt. Nog maar weinig opvolging van mijzelf, onpersoonlijkheid, onzekerheid en onduidelijkheid zijn hier troef. Maar eens mens doet het, omdat het nu eenmaal niet anders kan.

Het is uiteraard de mooiste baby ooit, dat spreekt. Alleen zou ik hem graag zien en aanraken, vasthouden en voeden. Dus, kleine man, je moeder en vader doen hun best om dit alles te kaderen en te ondergaan. Je recht op puberen heb je al verspeeld, zegt je vader. Ik weet dat je de geboorte niet leuk vond. Het was voor mij ook geen pretje. De rest is voor mij een waas, zo onwerkelijk. Ik functioneer nog best gewoontjes, omdat ik wel een stootje gewoon ben in het leven. Bovendien zit je moeder zo in mekaar, kleine man. Ze slaat heus soms wel in paniek, maar gaat daarna in survivalmodus. Momenteel doe ik maar wat. Ik kolf en spoel, lek en strompel, wacht en hoop. Ik bezoek je maar vind dat stiekem maar niets, want daar moet ik, je mama, gewoon toekijken. Anderen noemen je schatje en vriend, raken je aan, prikken je hieltjes blauw. Doe je best liefje… Mijn en ons liefje. You can do it. Dat zou ik zo ongelooflijk geweldig van je vinden. Al vind ik je nu ook al ongelooflijk geweldig. Want dat ben je ook!

35 reacties

 • Maaike

  Hop hé Nino, word maar snel sterk! En aan de mama: met zo’n prachtige naam, en vooral met de betekenis ervan, zal hij er zeker sterk en weerbaar doorkomen. “God is genadig”! Hang in there…

 • Tess

  Oh Lieve wat ben je sterk. Met tranen zit ik dat hier te lezen. Was er maar iets wat we konden doen maar het enige wat we kunnen doen is mee onze duimen in de lucht steken en hopen dat hij er zich snel doorslaat. En dat zal hij doen, want het is een kleine sterke man jullie Nino! Heel veel dikke knuffels.

  Mocht er ook maar iets zijn wat we konden doen, direct. xx

 • Ester

  Godsamme! Ik weet precies waar je het over hebt. De onzekerheid, de angst en inderdaad die afstandelijkheid. Niemand die eens aan jou vraagt hoe het eigenlijk met je gaat ……….. Maar jij kunt dit, samen slaan jullie je hierdoor en als alles straks achter de rug is ben je dat weer vergeten, echt waar! Sterkte!

 • Saar

  Ach meisje, ik hoop zo hard dat die survivalmodus snel terug overbodig wordt.
  En met zulke ouders kon het niet anders dan een geweldig kind worden. Hij is prachtig en hij heeft vast en zeker het doorzettingsvermogen van zijn mama geërfd. Komaan Nino!

 • Marleen

  Heel dikke proficiat met de geboorte van Nino (leuke naam trouwens!). Wat spijtig dat het zo moet lopen! Ik hoop dat hij er snel bovenop komt en dat je op je roze wolk kan gaan bekomen! Veel sterkte!

 • jessie

  Arme Nino én mama en papa. Wat een niet-leuke start zeg! Vecht maar lekker tegen wat het ook is dat je tegenwerkt. Zodat je mama en papa snel kunnen beginnen met je platknuffelen, zelf voeden en baden en spelen en snuffelen aan je haartjes en knijpen in je vingertjes….Ze hebben al zo lang moeten wachten.

  Héél veel moed en sterkte en steun aan elkaar! Het komt hopelijk allemaal snel goed!!!!

  Wij duimen alvast!!!

 • lentebloem

  Dat klinkt inderdaad als een ferme anticlimax. Ik hoop en duim verschrikkelijk hard dat jullie kleine Nino gauw in jullie armen mogen sluiten en van elkaar kunnen beginnen genieten!

  You go, little man! Sterkte Lieve en wederhelft!

 • annava

  Dikke proficiat he Lieve.
  Ik vind het erg wat er nu allemaal aan het gebeuren is maar ik weet zeker dat alles goed komt.
  Je kan het wel, Bruceke/Nino kan het wel, jullie kunnen het wel.
  Dikke proficiat en ook veel sterkte

 • Saartje

  Proficiat Lieve! Onze dochter werd een maand te vroeg geboren en woog 2.530, zo goed als hetzelfde als Nino. Ze moest in de couveuse en idd, je wordt dan een beetje aan je lot overgelaten en wilt niets liever dan dat alles in orde is en je kleintje knuffelen. Nu, zes maand later, is dat kleine meisje al een flink brokje natuur geworden en heeft het verwarrende van de bevalling plaatsgemaakt voor intens geluk. Ik duim dus dat jullie dat ook snel mogen ervaren. Veel sterkte om deze eerste dagen door te spartelen.

 • Stephanie

  Ook hier een kaarsje voor je, ik denk heel de tijd aan jou en aan de kleine Nino, ik hoop met heel mijn hart dat hij er snel door komt en je hem terug kan vasthouden en knuffelen. Dat deze verwarrende periode snel over is en je het nadien een plaatsje kan geven.
  Sterkte daar! Hopelijk geven ze je daar ook snel wat meer duidelijkheid want zo in het ongewisse zitten dat maakt het nog moeilijker…

 • lelietjevandalen

  oo, lieve! was zo blij te horen dat je kleintje er is, maar moet echt niet makkelijk zijn als je de zorg aan iemand anders moet overlaten. Want geef toe, een mama kan dat nog altijd het best :-).
  Een bevalling en de dagen erna zijn al zo emotioneel, sterkte en we duimen dat jullie hem gauw de hele tijd mogen knuffelen.

 • Katrien

  Hey Lieve,
  Ik weet wat het is, maar hoop dat jullie binnenkort wel kunnen genieten van je kleine schat. In UZ Gent zorgen ze supergoed voor die schatjes en zowel de dokters als verpleging zijn immens geweldig, ik spreek uit ervaring.
  Proficiat met de geboorte van Nino en hopelijk kan je snel meer doen dan alleen maar toekijken.
  Liefs
  Katrien

 • Mandy

  Wat sneu dat die bevalling is tegengevallen! Ik garandeer je dat het nare gevoel dat je nu aan de bevalling overhoud zal beteren!! Het is een schatje! Ik hoop dat hij snel bij je op de kamer mag en zelfs mee naar huis mag! Wat een prachtige teentjes!

  Even flink naar mama luisteren kleine man! Je kan het wel!

 • Lies

  Verdorie zeg, ik had zo graag gelezen dat je een makkelijke bevalling had gehad en dat met je beesje alles piccobello was. Maar het komt wel goed, en die nare periode zal je snel vergeten zijn. Een dikke proficiat met de geboorte van jullie kleine ventje!!!

 • Maanmama

  Joepiee hij is er!! En ik ben dan toch terecht overgegaan naar het Bruce kamp 😉
  Nino is niet alleen een prachtige naam, maar ook een prachtig ventje. Ik begrijp maar al te goed dat dit moeilijke tijden zijn. Maar probeer je recht te houden aan alle mooie momenten die nog zullen komen. En geloof me dat zijn er nog veel!! Momenten helemaal voor jou en je 2 ventjes! Dat klein mannetje slaat zich er wel doorheen en weldra ligt Nino thuis, zalig in je armen. Veel sterkte, en verzorg jezelf vooral heel goed!! Liefs,xxx

 • Wendy

  Hey Lieve,
  heb je al op FB mijn sterkte toegewenst, maar ik volg jouw blog ook en ook via deze weg wil ik jullie nog sterkte wensen. Ik ben er zeker van dat Nino er zal doorkomen! Ik kreeg het koud toen ik dit hier las, je bent zo sterk!! Ik hoop echt dat hij vlug met jullie mee naar huis kan!!! Toen ik het eerst las op FB sprong ik een gat in de lucht dat Nino was geboren op 2/9, op mijn verjaardag en dat ik qua datum goed gegokt had, maar mijn euforie minderde vlug toen ik de andere posts las … Heel veel sterkte nog, hou de moed er in!!!! Groetjes Wendy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *