Uncategorized

Week 13/5/2017 – 19/5/2017

  • Zaterdag: Frittata met wintergroenten en rauwkost -> Dat is voor mij nu wel een aangename ontdekking van deze periode eigenlijk. Gemakkelijk, leuk om te maken en lekker! En ideaal om een hoop eitjes weg te werken als de kippen overactief zijn. 
  • Zondag: Braadkip (veggieburger voor de man), rijst (voor mij patatjes), coleslaw -> Ik at zelfs mijn 150g patatjes niet op omdat ik te druk bezig was met het beest. Echt, ik mag dan inmiddels al zeer goed kunnen leven met het vegetarisme, zet mij voor een braadkip en ik word een oermens. Ik zou het ding helemaal opeten. Doorgaans koop ik uit schuldgevoel dure kiekens waarvan ik hoop dat ze toch ietwat dartel en gelukkig waren, maar vandaag was het er eentje van een kraam. Sorry kip.
  • Maandag: Lasagna bolognese met veggie gehakt en zoete aardappel -> Ik maakte dat geheel gelijk anders, maar ipv pastavellen kookte ik enkele zoete aardappels, sneed die in dunne schijfjes en gebruikte dat tussen de laagjes saus. Geslaagd! En eindelijk nog eens iets dat 2 dagen mee ging, wat een verademing! 
  • Dinsdag: Vervolg
  • Woensdag: ’s Middags spaghetti bij zus (slaatje voor mij, de kinders waren wel dolgelukkig met nog eens een bord spaghetti, de arme schapen). Wij aten ’s avonds nog patatjes – ‘vlees’ – rode kool uit de diepvries
  • Donderdag: Gekookte patatjes, bloemkool uit de oven, veggie balletjes / kippenworstje
  • Vrijdag: Chachouka (met brood / patatjes)
Reacties uitgeschakeld voor Week 13/5/2017 – 19/5/2017