Hummeltje

24 weken

Ieks, wat klinkt dat al ver gevorderd. En het begint er ook zo uit te zien vind ik, maar spreekt u mij gerust tegen. We gaan vandaag eens voor een navybellylook.

Tussentijdse vaststellingen:

Er is een buik, maar ik heb daar (nog) geen last van. Ik kan slapen in elke houding en merk geen verschil met voorheen. Amper pijnen (occasioneel eens wat bandenpijn), harde buiken zijn me nog onbekend, ik voel me niet trager, niet slomer, niet zwaarder… Al hou ik er wel rekening mee dat de last kan gaan beginnen, want de buik groeit stevig.

Mijn gewicht gaat in stijgende lijn, ik steek het op de zwangerschap en misschien ook een beetje op de brownies, frietjes en al het ander lekkers. Ik heb nu eenmaal veel meer honger. Maar Hummel krijgt ook nog steeds dagelijks 2 stukken fruit, regelmatig verse soep, etc. Al komen de kiwi’s inmiddels mijn oren uit. Zoals ik al tweette deze week: hij/zij kan maar beter héél gezond en vitaal ter wereld komen.

De beweging in de buik vind ik geweldig. Nog steeds niet heel erg fel, maar zeker aanwezig. Een getraind oog (voorlopig alleen het mijne) ziet soms uitwendig ook al wat op en neer of heen en weer gaan. Ook het lief voelt het gefriemel.

Ik hoop maar dat ik de boel niet jinx door heel de tijd eerlijk te zeggen dat het allemaal bijzonder vlot verloopt. Straks wordt het nog een bevalling from hell die 4 dagen aansleept.

10 Reacties

 • Mandy

  Ik heb ook zo’n heerlijke zwangerschap gehad! Ik riep het van de daken.. Mijn bevalling heeft effectief vier dagen geduurd! Niet om u bang te maken zenne 😉

 • Isabel

  *jaloers op je shirtje!!!*

  Blij te lezen dat het vlot gaat allemaal! Hier ging de stelling bij E. ook op, maar dan omgekeerd: echt een HEL van een zwangerschap, maar wat een droombevalling! Nummertje twee verloopt tot nu toe in vergelijking ook bijzonder vlot, dus ik begin ook al wat te vrezen voor over een paar maanden 😉

 • Maanmama

  Mooie foto’s, leuk truitje!!
  Geniet van je zwangerschap en zeker nog niet te veel piekeren over de bevalling. Stap voor stap komt alles altijd goed 😉

 • Ester

  Als je 40 weken bent wordt het op een gegeven moment ‘genoeg’ dan ben je klaar voor de bevalling. geniet er nu nog maar lekker van! Het is een ‘schoon’ buikje!!