Hummeltje

24 weken

Ieks, wat klinkt dat al ver gevorderd. En het begint er ook zo uit te zien vind ik, maar spreekt u mij gerust tegen. We gaan vandaag eens voor een navybellylook.

Tussentijdse vaststellingen:

Er is een buik, maar ik heb daar (nog) geen last van. Ik kan slapen in elke houding en merk geen verschil met voorheen. Amper pijnen (occasioneel eens wat bandenpijn), harde buiken zijn me nog onbekend, ik voel me niet trager, niet slomer, niet zwaarder… Al hou ik er wel rekening mee dat de last kan gaan beginnen, want de buik groeit stevig.

Mijn gewicht gaat in stijgende lijn, ik steek het op de zwangerschap en misschien ook een beetje op de brownies, frietjes en al het ander lekkers. Ik heb nu eenmaal veel meer honger. Maar Hummel krijgt ook nog steeds dagelijks 2 stukken fruit, regelmatig verse soep, etc. Al komen de kiwi’s inmiddels mijn oren uit. Zoals ik al tweette deze week: hij/zij kan maar beter héél gezond en vitaal ter wereld komen.

De beweging in de buik vind ik geweldig. Nog steeds niet heel erg fel, maar zeker aanwezig. Een getraind oog (voorlopig alleen het mijne) ziet soms uitwendig ook al wat op en neer of heen en weer gaan. Ook het lief voelt het gefriemel.

Ik hoop maar dat ik de boel niet jinx door heel de tijd eerlijk te zeggen dat het allemaal bijzonder vlot verloopt. Straks wordt het nog een bevalling from hell die 4 dagen aansleept.

Reacties uitgeschakeld voor 24 weken